Menu

Minun todistus”Heikki, kuuntele Jumalaa, et ole koskaan kuunnellut Jumalaa.”Nämä olivat sanat jotka kuulin ollessani 19-vuotias ja asuessani vielä kotona Myllypurossa. Oli vuosi 1978. Oli kesäilta ja olin mennyt jo sänkyyn, mutta olin vielä täysin valveilla. Säpsähdin kuullessani nämä sanat ja tiesin välittömästi, että se oli Jumala, joka minulle puhui. Sitä ennen en ollut koskaan kuullut audiolista Jumalan ääntä, enkä myöskään sen jälkeen. 
Olin ollut ns. ateisti ja muutaman vuoden ajan uskonut kaikkeen hölynpölyyn. Uskoin evoluutioteoriaan, siihen että kaikki on syntynyt jonkun alkuräjähdyksen voimasta. Luin Dänikenin kirjoja, joissa väitettiin että kaikki on tullut tähän maailmaan ufojen kautta. Olin myös kiinnostunut parapsykologiasta. 

Paras kaverini Lexa oli tullut uskoon jokunen aika sitten Ruotsiin muuttonsa jälkeen. Hän tuli käymään Suomessa ja todisti minulle Jeesuksesta. Se mikä sai minut vakuuttuneeksi, oli se, kun näin muutoksen hänen elämässään. Hän, joka oli ollut melkoinen alkoholin käyttäjä, oli lopettanut juomisen. Hän puhui minulle myös kaikesta yliluonnollisesta mitä tapahtui seurakunnan kokouksissa. Kuten kielillä puhumisesta ja profetoimisesta, ja kaikki tämä sai minut uskomaan Jumalan olemassaoloon. Olin alkanut lukemaan joitakin hengellisiä kirjoja joita sain. Olin erittäin voimakkaassa kutsussa Jumalan puolelta ja hengelliset asiat kiinnostivat kovasti. 

Kuullessani nuo sanat tiesin heti, että se oli Jumala joka minulle puhui. Niissä sanoissa oli voima, auktoriteetti, joka ei tullut tästä maailmasta, sekä myös rakkaus. Kun Jumala puhuu sinulle, sitä ei koskaan unohda. Muistan vielä tänäkin päivänä elävästi nuo sanat ja Jumalan äänen. 
Kuitenkin sivuutin Jumalan kutsun elämässäni ja maailma veti koko aika puoleensa. Mutta silloin päätin itsekseni; joskus annan vielä elämäni Jeesukselle. Tein ikään kuin sellaisen päätöksen, että kun olen jo vanhempi ja eläkkeellä, enkä enää jaksa mennä diskoon tai juoda, niin silloin tulen uskoon. Tiesin siitä hetkestä eteenpäin elämässäni, että minun pitää tulla uskoon, muuten menen kadotukseen. Ymmärsin myös sen, että hulluhan sellainen ihminen on, joka ei tule uskoon vaikka ymmärtää asian. En enää koskaan sen jälkeen epäillyt Jumalan olemassaoloa.
Vuosi 1990

Aliso Viejo, Kalifornia 
Olin jo tavannut tulevan vaimoni Evangelinan ja asuimme yhdessäni Orange County:ssa, Los Angelesin lähellä, Kaliforniassa. Olin lähtenyt Yhdysvaltoihin pari vuotta aiemmin toteuttamaan amerikkalaista unelmaa (american dream), joka sitten kariutui. Halusin elää California Dreaming:a. Olin tavannut Evan ollessani lomamatkalla Acapulcossa, Meksikossa, ja minuun iski heti, että tässä on tuleva vaimoni. 

Eräänä yönä näin unen: Olin vanhojen lapsuuden aikaisten ystävieni kanssa köysiratavaunussa. Yhtäkkiä se vaunu tippui alas korkealta ja minä sen mukana. Juuri kun olin saavuttamassa maanpinnan, minun henkeni irtaantui minusta ja minä kuolin. Lähdin nousemaan hengessä ylöspäin ja näin taivaassa kulissit sellaisesta elokuvasta, joka oli kuuluisa siihen aikaan, jonka nimi oli ”Paluu tulevaisuuteen”. Sukelsin hengessä niiden kulissien läpi ja niiden toisella puolella aukeni Jumalan vuori jonka näin. Se ilmeisesti oli Siionin vuori, näin jälkeenpäin ajatellen. Yhtäkkiä meninkin sen vuoren ohi sen sijaan, että olisin mennyt vuorelle ja joku voimakas voima veti minua alas syvyyteen. En itse voinut asialle mitään ja olin menossa Jumalan vuoren ohi. Sitten kuitenkin, kun olin koko aika menossa alaspäin, jokin valtava voima tuli ja tempaisi minut ylöspäin ja lähdin nousemaan ylös. Suunta muuttui, enkä mennyt enää syvyyteen. Se voima, joka minut sieltä tempaisi pois, oli Jumalan voima. Siihen heräsin. 

Kerroin tämän unen Evalle. Olin jälleen Jumalan kutsussa, hän oli vetämässä minua tykönsä. Puhuin jonkun verran Evan kanssa hengellisistä asioista, mutta yleensä tämä tapahtui silloin, kun olin ottanut muutaman rohkaisuryypyn. Tämä kutsu oli toinen elämässäni. Jumalan sana sanoo, että hän kutsuu kahdesti tai kolmesti. 

Helsinki, Suomi 1992 
Elimme kriisiaikaa elämässämme. Minulla oli jälleen liikeyritys ja sen myötä kovat paineet ja stressi. Juominen ei ollut loppunut, vaikka sitä tavallaan halusin ja tavallaan en, mutta meidän avioliiton pelastumisen kannalta se olisi ollut välttämätöntä. Minulla oli alkanut ilmenemään rytmihäiriöitä sydämessäni stressin myötä ja aloin myös ajattelemaan syvällisempiä asioita: Jos kuolen, minne joudun? 

Ystäväni Lexa tuli Ruotsista käymään ja tapasimme hänet. Oli kesä 1992 ja ensimmäisestä Jumalan kutsustani oli kulunut jo 14 vuotta. Hän oli saanut uudistuksen uskossa, kun tapasimme hänet ja hänen vaimonsa, keskustelimme hengellisiä. Kyselin häneltä joitakin alan asioita, koska ne kiinnostivat jälleen minua.Tästä meni muutama päivä eteenpäin ja sisälläni alkoi olla voimakas tuntemus. Sellainen, kuin minulta olisi puuttunut ikään kuin yksi elin, aivan fyysisesti. Tunsin tyhjyyden sisälläni ja minulla alkoi myös voimakkaana soida päässäni seuraavat sanat: ”7 päivää”. En täysin ymmärtänyt, mutta aloin vaistota, että jotakin oli nyt meneillä. Seuraavana päivänä minulle tuli voimakkaana sanat: ”6 päivää”, ja sitä seuraavana päivänä sanat: ”5 päivää”. 

Viikko sen jälkeen, kun nuo ensimmäiset sanat minulle tulivat, menimme Helsingin Saalem seurakuntaan ja minä ja vaimoni annoimme elämämme Jeesukselle. Se oli entisen elämäni päätös ja uuden alku. Oli heinäkuu 1992, vuosi sen jälkeen kun olimme muuttaneet Yhdysvalloista Suomeen. Se oli kolmas Jumalan kutsu elämässäni. Kenties myös viimeinen, jos en silloin olisi tehnyt ratkaisua. Vain Jumala sen tietää, hän kutsuu kahdesti tai kolmesti. Entinen oli mennyt, uusi oli sijaan tullut. Ei enää koskaan viinaa, ei kirosanoja, eikä jumalatonta elämää. Tyhjyys sisältäni lähti myös kertaheitolla. 

Heikki ja Eva 
Aloitin säännöllisen alkoholin käytön hyvin nuorena ollessani noin 13 vanha. Ensimmäisen kännin olin ottanut jo 6- vuotiaana. En uskonut Jumalaan noin 16 – 19 ikävuoden välisenä aikana. 

Paras kaverini tuli uskoon kun olin 19- vuotias ja todisti minulle Jeesuksesta. Luin Kathryn Kuhlmanin kirjan ihmeistä ja Jumala puhui minulle audiollisella äänellä ja aloin uskoa Jumalaan. Olin voimakkaassa kutsussa, joka kuitenkin meni ohi kun en tullut uskoon. 

Muutin Yhdysvaltoihin, Kaliforniaan tekemään Bussinesta vuonna 1988. Olin ollut jo muutaman vuoden Suomessa Busineksessa ja minulle oli raha epäjumala. 

Tapasin Evan ollessani lomalla Meksikon Acapulcossa vuonna 1999. Hän muutti kanssani asumaan USA:han parin kuukauden päästä ja menimme kihloihin. Menimme naimisiin Las Vegasissa, Nevadassa ja vietin hääyön putkassa. 

Join säännöllisesti ja olin aina aggressiivinen ollessani humalassa. Riitelimme jatkuvasti. Eva lähti kaksi kertaa koko seurusteluaikanamme Meksikoon kun ei kestänyt. Meillä alkoi mennä taloudellisesti huonosti ja jouduin ajamaan taksia ja tein 12 – 15 tuntisia työpäiviä 7 päivänä viikossa. Tätä jatkui noin 8 kuukautta. Olin alkanut käyttämään Yhdysvalloissa myös huumeita silloin tällöin sekä nuuskaa. Huumeista käytin mm. kokaiinia, joskus ekstaasia ja taksia ajaessani marijuanaa (pot). 

Muutimme Suomeen vuonna 1991. Riidat jatkuivat ja kävimme avioliittoneuvojan luona, joka ei auttanut yhtään mitään. Olin jo menossa jopa transsendenttiseen meditaatioon. Jumala esti. Minulle alkoi tulla paniikkihäiriöitä ja sen myötä sydämen rytmihäiriöitä ja aloin pelätä kuolemaan. Meillä oli uskovia ystäviä, jotka rukoilivat meidän puolesta. 

Menimme Helsingin Saalemiin kokoukseen vuonna 1992 heinäkuussa (minut vietiin sinne suurin piirtein väkisin). Siellä annoimme molemmat elämämme Jeesukselle ja heti tunsin että oli mennyt läpi. Elämä alkoi muuttua. Vapauduin viinasta välittömästi. Olin kova kiroilemaan se loppui aivan välittömästi. Lyhyen ajan sisällä Jumala vapautti paniikkihäiriöistä ja rytmihäiriöistä ja kaikki alkoi muuttua. Luulin eka, että nuuskaaminen on ok, kunnes Jumala sanansa kautta puhui että se tuhoaa ruumista. Rukoilin ja vapauduin siitä välittömästi. 

Sain Pyhän Hengen kasteen ja armolahjoja.Halusimme myös lapsen ja lääkärit sanoivat, että Evan pitäisi ottaa hormonihoitoa, jotta se onnistuisi. Rukoilimme ja Jumala teki ihmeen ilman hoitoja. Evalla on katolilaine tausta ja hänelle oli vaikeampi ymmärtää Pyhän Hengen kastetta ja armolahjoja. Hän luuli, että ne pitää ansaita. Kuitenkin Jumala kastoin Pyhällä Hengellä hänet hieman myöhemmin kuin minut, ja vapautti katolisuuden siteistä. 

Jumala kutsui palvelutehtävään. Meillä on Ministries palvelutehtävä ja pääarmoitukseni on profeetallinen alue. Kuulumme Korson Helluntaiseurakuntaan jossa palvelemme aktiivisesti. Sen lisäksi kierrämme eri seurakunnissa Suomessa ja käymme säännöllisesti lähetysmatkalla Meksikossa lähes vuosittain. Siellä on herätys ja sadat sielut ovat pelastuneet. Samalla tapahtuu paljon ihmeitä ja merkkejä. Olemme käyneet julistamassa Yhdysvalloissa El Pasossa, Texasissa ja olemme olleet siellä tv-ohjelmissa. 

Olemme pari kertaa olleet saarnaamassa sellaisessa kaupungissa kuin Ciudad Juarez, Pohjois-Meksikossa. Se on tällä hetkellä luokiteltu yhdeksi vaarallisimmista kaupungeista maailmassa, jollei jopa vaarallisimmaksi. Se on Meksikon huumekartellisodan pääpaikka, josta on ollut paljon juttua viime aikoina mm. Suomen tv:ssä. Siellä on tapettu jo kymmeniätuhansia ihmisiä sitten vuoden 2008 kun kaikki kartellien väliset sodat alkoivat. Meillä on siellä hyvät seurakuntakontaktit. 

Heikki ja Evangelina Taakala